Připravte se na jaro! Krabičky se semínky i tvořením jsou připraveny. Krabička Ruce v hlíně je skvělým základem každé domácí zahrádky. Nově koupíte i zvlášť vše na výrobu semínkových koulí.

FAQ

Co v krabičce najdu?

Návody na výrobu různých dekorací, ať už z přírodnin, nebo v kombinaci s přírodními materiály = větvičkami, kamínky, listy a tak dále.

Pokud budeme potřebovat něco z papírnictví nebo rukodělných obchůdků, najdete to v krabičce. Už žádné chybějící lepidlo, sbohem, bavlnko, kterou nemůžu najít, měj se drátku, který jsem používal/a minulý měsíc. Nenajdete tam opravdu jen to, co v domácnosti má každý jako třeba sklenici od zavařeniny.

 

Pro koho je krabička?

Krabičku ocení děti ve věku od 4 do 7 let. Menší děti budou potřebovat výraznější pomoc, ale určitě si najdou to své zabaví se.

 

Co jsou 4 krabičky za rok?

Taková forma předplatného. Jednou za 3 měsíce vám dorazí krabička spojená s ročním obdobím. Zatím jsou krabičky v plenkách a v našich hlavách, ale vaši důvěru nezklameme. Jakmile krabičku odešleme, dostanete od nás zprávu.

 

Mám 2 a více dětí

Nemusíte objednávat 2 a více krabiček, stačí siobjednat krabičku pro 2 děti a my do jedné krabičky přidáme jen aktivity, rašelinky a semínka navíc. Ušetříme se obalový materiál a vytisknuté návody, které podle nás stačí v jednom vyhotovení pro více dětí.

 

 

Bydlím ve městě a nemám zahradu

To nevadí, aktivity jsou připraveny i do domácího městského prostředí. Budete potřebovat jen park poblíž a okenní parapet, aby rostlinky mohly růst. 

 

Je to ekologické?

Raději říkáme odpovědné. Snažíme se vybírat suroviny na výrobu od českých dodavatelů - korálky nakupujeme v Jizerských horách, nitě v České Třebové, voskované provázky u Pradědu. Obalové materiály jsou z recyklovaného papíru a na recyklovaný papír i tiskneme návody. Lepidla jsme vybrali ekologická od rakouské firmy Kores a podporovat budeme i Koh-i-noor. Budeme se snažit, aby krabička byla jednou na 100 % česká.

 

Vyplatí se to?

Rozhodně. Děti se naučí sít semínka, sledovat růst rostlinek a pečovat o ně, pozorovat v přírodě, co se kde šustne, a vyrábět hezké dekorace pomocí přírody. A vy konečně využijete všechno, co vaše děti na procházkách stejně posbírají.

 

Můžu Venkohrátky darovat?

Určitě. Stačí zakoupit krabičku a jako doručovací adresu vyplnit adresu obdarovaného. Stejně tak v případě předplatného v podobě 4 krabiček za rok. Pokud byste chtěli dárkový poukaz, vyrobíme, stačí nám napsat.

 

Kdo jsou Venkohrátky?

Jakub a Alžběta, rodiče dvou holčiček, kteří jsou radši v lese na procházce, než doma na gauči. A také Evelína, která sbírá všemožné kamínky i šišky od nepaměti, a Thea, která je zatím vozí jen v kočárku.